Artikler

Få uteområdene dine til å øke boligens verdi

08. april 2024

Terrasse med hagemøbler

– Førsteinntrykket skapes med en gang. Husk at det utvendige ofte er det første en potensiell kjøper ser. Hagen og uteområdet er et kvalitetstegn på din eiendom. Sørg derfor for at det ser best mulig ut!

Fredrik Levorstad

Før visning blir det som oftest både vasket, ryddet, stuet bort, organisert og pyntet, men har du husket å gjøre det beste ut av uteområdene dine?

– Rydd opp i hage- og uteområdet. For en kjøper er hage- og uteområdene avgjørende, og det sørger for at potensielle kjøpere kan se for seg en fremtid i boligen, forteller Fredrik Levorstad, eiendomsmegler og partner i Attentus Eiendomsmegling.

Det er også et av grepene og investeringene som vil gi desidert mest tilbake for prisantydning og salgspris.

– En tidligere kunde brukte 50.000 kroner på oppussing av hage- og uteområdet og satte prisrekord ved salg, forklarer eiendomsmegleren.

Her er hans tips for å skape et innbydende hage- og uteområde.

Les også: Hva koster en verdivurdering?

Platting meg utemøbler
HAGE: Hage- og uteområdet er det første som møter potensielle kjøpere, og er viktig for å skape et godt førsteinntrykk. Foto: Attentus

4 tips for oppgradering av boligens uteområder før visning

  • Gårdsplassen, hus og garasje må se velstelt ut. Sørg for å legge på et lag med grus eller vedlikehold sten/asfalt dersom dette ikke lenger ser pent ut. Sørg også for å gjøre småreparasjoner som er nødvendig for å skape et godt førsteinntrykk. Her kan det være nødvendig å gi hus eller garasje et nytt malingstrøk.
  • Hage, gressplen, beplantning og terrasse må vedlikeholdes og se så pent ut som mulig ved visning. Sørg derfor for at du går over samtlige områder og sjekker at dette ser ordentlig og velstelt ut. Kanskje kan du plante noe mer? Friske planter og blomster, eventuelt en ny busk, kan raskt løfte inntrykket av disse områdene.
  • Mangler du funksjonelle uteområder? Terrasseplatting og trapper gir en naturlig forlengelse av boligen din og vil derfor ofte være en lønnsom investering i forkant av et boligsalg.
  • Legg en siste innsats før foto og visninger, slik at hagen og uteområdet utmerker seg blant konkurrerende boliger. En stilig sittegruppe, beplantning, lys og øvrig møblering skaper en flott og hyggelig atmosfære.

Les også: Ikke gjør dette før du skal selge

Trenger du noen tips og innspill? Vår eiendomsmeglere hjelper deg gjerne med å finne ut av hva som bør gjøres. Her finner du oversikt over våre kontorer i Ski, Askim, Ås og Kolbotn, og kontaktinformasjon til våre eiendomsmeglere.

Ønsker du en verdivurdering?

Ønsker du en verdivurdering av din bolig? Bruk skjemaet under, så vil du bli kontaktet av en av våre meglere.

Har du lest?