Artikler

Hva ser megler etter på en verdivurdering?

18. april 2023

Bad med hvite fliser. Foto.

En eiendomsmegler vil se på en rekke faktorer når de gjør en verdivurdering av en eiendom. De tre viktigste faktorene (i prioritert rekkefølge) er:

Beliggenhet:

Beliggenheten til eiendommen har vanligvis størst innvirkning på verdien – det er ikke uten grunn at man hører uttrykket «Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet» når man snakker om hvor attraktiv en eiendom er.

Det kan være hvilken by eller område eiendommen ligger i, men også hvilket lokalområde eller nabolag den er en del av. Eiendommer i attraktive områder, som nær skoler, butikker, offentlig transport og andre fasiliteter, vil vanligvis ha en høy verdi.

Størrelse:

Størrelsen på eiendommen, både på tomt og bygningsmasse, vil også påvirke verdien. Store eiendommer der det er muligheter for deling eller annen utvikling kan ha en vesentlig større verdi enn dersom eiendommen ikke kan deles. Likeledes vil en stor bolig naturlig nok ha en høyere verdi enn en mindre bolig.

Standard:

Den siste, og ofte minst viktige faktoren, er standarden på eiendommen. Med dette mener vi ikke at standarden ikke påvirker verdien, men vi ser likevel at både beliggenhet og størrelse er viktigere faktorer.

Det betyr gjerne at det ikke nødvendigvis er lønnsomt med store oppussinger før et boligsalg, men at det likevel kan være lurt å fullføre mindre påbegynte arbeider.

Ta kontakt med en av eiendomsmeglerne i Attentus Eiendomsmegling i dag for en uforpliktende prat og gode råd.

Ønsker du en verdivurdering?

Ønsker du en verdivurdering av din bolig? Bruk skjemaet under, så vil du bli kontaktet av en av våre meglere.

Har du lest?