Artikler

Stylistens tips ved salg av bolig

20. mars 2023

Mann og kvinne som maler vegg. Foto.

Skal du selge og lurer på hvor du skal starte? Det er nå du skal gjøre om boligen din fra et hjem til et salgsobjekt! Vi har snakket med boligstylist Therese Borgen som gir deg tipsene som gjør det klar til visning!

Oppussing

- Når det kommer til oppussing er det det viktig å ikke gape for høyt. Rådfør deg gjerne med eiendomsmegler eller en stylist før de setter i gang for her er det lett å gå seg litt vill, sier Therese Borgen.

Småfiks og fullføring av påbegynte prosjekter er uansett stort sett alltid lurt.

- Mal den veggen du har gått og lurt på om du skal gjøre noe med, finn frem slipemaskinen og gi kjøkkenbenken litt kjærlighet med lett slip og oljing. Fullført påbegynte prosjekter – som å feste den siste gulvlisten som aldri kom på plass da du pusset opp, sier boligstylisten.

Det er viktigere at boligen fremstår ren og godt vedlikeholdt enn at den har det aller nyeste kjøkkenet eller badet – de største oppussingsprosjektene får man ofte ikke igjen for å sette i gang.

Ryddig og møblert kjøkken. Bilde

Rydd, rydd, rydd!

- Når du er ferdig med oppussing og er klar til å ta fatt på detaljene, er det viktig å ta en skikkelig ryddesjau. Rydd, rydd og rydd enda litt til!

Ta bort personlige eiendeler - både i form av for mange familiebilder, toalettsaker som står fremme på badet eller et kjøleskap fullt av minner og barnetegninger. Det kan også være at du skal rydde bort noen møbler for å skape en luftig og fin romfølelse, sier Borgen.

Klesskap som er ryddet til visning. Foto.

Styling

- Det er nå du skal få frem de gode følelsene hos de potensielle kjøperne. Følelsen som får de til å kjenne, «her vil jeg bo!», sier boligstylisten.

Visere fremhever hun at det er viktig å re opp sengene, fyll sofaen med puter, legg tepper på gulvene og fyll opp med friske blomster og grønne planter.

- Tenn gjerne lys og sett frem friske urter og frukt på kjøkkenet. Alt dette er med på å skape en lun og hjemmekoselig atmosfære, men gå ikke til innkjøp av ting du ikke trenger.

Kanskje stolen du arvet som har stått innerst i garasjen plutselig får et nytt liv nå som noe annet er fjernet. Eller kanskje du har venner eller familie som kan låne deg noe? Eller at innkjøp til ny bolig kan gjøre nytten sin i den gamle først, avslutter hun.

Vask

- Før både fotografen kommer og før visning gir du huset en real vask! Gi fugene på badet en skikkelig rens og vær ekstra oppmerksom på at overflater som skal være blanke (vinduer, armaturer og speil) skinner før dere skal ta bilder, sier Borgen.

Det finnes egne flekkfjerningssvamper som er supre å bruke på nesten alle flater. De fås kjøps mange steder - f.eks. på Clas Ohlson.

Hun understreker videre at du ikke må glemme den flekken på veggen, fingermerkene på kjøleskapet eller veggen i trappen der alle som ikke rekker opp til trappeløperen berører hver gang de går forbi.

Inngangspartiet

- Enten du bor i blokk eller har egen inngang er dette det første som møter de som kommer på visning. Sett ut en blomst eller lykt og gjør det innbydende allerede her. Bor du i en bolig med egen inngang og dette er den beste morgen- eller kveldssolplassen? Ja, så vis det det med å sette frem en stol med en skinnfell i, sier boligstylisten.

Har du hage eller annen uteplass er det viktig at det her, som inne fremstår ryddig, rent og godt vedlikeholdt, avslutter Borgen.

Fredrik Martinsen

Eiendomsmegler MNEF, partner

Lurer du på noe? Ta kontakt med en av eiendomsmeglerne i Attentus Eiendomsmegling i dag for en uforpliktende prat og gode råd.

Ønsker du en verdivurdering?

Ønsker du en verdivurdering av din bolig? Bruk skjemaet under, så vil du bli kontaktet av en av våre meglere.

Har du lest?