Artikler

6 tips som løfter boligens førsteinntrykk

19. februar 2024

Moderne svart kjøkken

Drømmer du om budrunde med flere interessenter og en god salgspris? Da lønner det seg å følge denne punktlisten i forkant av visning.

Per Edmund Mordt

Førsteinntrykk er alt når du skal selge bolig. Det er ingen som ønsker å kjøpe en bolig som ikke ga den gode følelsen med en gang.

I forkant av en visning er det derfor viktig at selger "pynter bruden" som det så fint kalles på fagspråket. Det vil si at du forbereder boligen slik at potensielle kjøpere får den optimale opplevelsen på første visning.

Her er en god huskeliste til deg.

Les også: 10 grunner til å kjøpe helt ny bolig

1. Rengjøring

Sørg for at boligen både ser godt ut, og lukter godt. En skikkelig rengjøring i forkant av visning sørger for akkurat det. Sørg for å flytte og løfte på ting, åpne skuffer og skap, og vaske godt her også, det kommer garantert personene på visning til å gjøre. Tips! Bruk vaskemidler som dufter ekstra godt.

2. Dekorasjon

Et rent og moderne uttrykk er i tiden. Sørg for å rydde bort personlige gjenstander, det gjør det lettere for potensielle kjøpere å forestille seg sitt eget liv i boligen. Rydd også bort unødvendig ting som benyttes i hverdagen - spillkonsoller, fjernkontroller og tilsvarende. Husk! Grønne planter gir raskt nytt liv til et rom, og til bilder.

Bilde utendørs fra terrasse
DEKORASJON: Et rent og moderne uttrykk er i tiden.

3. Organisering

Det hjelper ikke å vaske hvis hjemmet fremstår som rotete. To viktige stikkord her er romslighet og orden. Gå gjerne gjennom alle rom, rydd og organiser dem på nytt. Se hva som skal kastes, gis bort og stues bort - da blir også oppgaven langt enklere når dere skal flytte.

4. Reparasjoner

Utfør nødvendige småreparasjoner slik at huset fremstår som godt vedlikeholdt. Fiks dørhåndtak, lister som mangler, vinduer som knirker og lignende. Snakk med eiendomsmegleren din hvis du er usikker på hva du bør fikse og ikke - det er liten vits i å totalrenovere et bad før du skal selge for eksempel.

5. Belysning

Enkelte rom trenger masse lys, andre rom en hyggelig atmosfære – det er fornuftig å investere i noen nye lamper som kan bidra til dette. Ta også i betrakting hvilken tid på året det er. Er det midt i mørketiden, vil du trenge mer lys, men også mer stemningsfull belysning.

Bilde av en stue med peis
BELYSNING: Noen rom trenger mye lys, andre en hyggelig atmosfære.

6. Hage- og utendørsområder

Det er mange som hevder at førsteinntrykket er satt allerede før du kommer inn i huset – det optimale er da om den potensielle kjøperen vurderer uteområdet som velstelt og tiltalende. Sørg for å måke snø, klippe plenen, trimme buskene, sette bort barnebassenget og rydde opp i skrot som eventuelt har blitt liggende.

Les også: Hvorfor skal du ha boligkjøperforsikring?

Et siste tips! Ta alltid kontakt med eiendomsmegler i god tid før du planlegger å selge. Da kan vi sammen finne de beste løsningene for din bolig, og for å gjøre den så tiltalende som mulig for kjøpere.

Ønsker du en verdivurdering?

Ønsker du en verdivurdering av din bolig? Bruk skjemaet under, så vil du bli kontaktet av en av våre meglere.

Har du lest?