Artikler

Eiendomsmeglernes guide: Slik gjør du boligen din attraktiv på visning

28. mai 2024

Stue med store vindusflater

Det å selge en bolig kan være en utfordrende prosess, men med riktig forberedelser kan du maksimere sjansene for å tiltrekke potensielle kjøpere. Fra en eiendomsmeglers perspektiv er det flere viktige tiltak som sørger for at boligen din fremstår attraktiv under visning.

Det gjelder å gjøre boligen din så attraktiv som mulig i forkant av at fotografen skal ta bilder til boligannonsen, og i forkant av visning.

Er du usikker på hva du bør prioritere, har eiendomsmeglerne i Attentus Eiendomsmegling gode råd.

Visste du for eksempel at riktig belysning kan bidra til å forstørre rommene? Sjekk ut alle de gode tipsene under.

Les også: Nå har boligmarkedet snudd: – Tett på en revolusjon fra hvordan markedet var i fjor høst

1. Førsteinntrykk er avgjørende

Gå gjennom eksteriøret av boligen din og sørg for at det gir et positivt inntrykk. Mal eventuelt huset, rydd opp i hagen, og sørg for at inngangspartiet er velstelt.

Frisk opp dører og vinduer med ny maling om nødvendig.

Herskapelig hus i landskap
Førsteinntrykk er avgjørende. Sørg for at hage og uteområde er ryddig og innbydende før visning. Foto: Attentus Eiendomsmegling

2. Rydd og organiser

Fjern personlige eiendeler for å gi potensielle kjøpere muligheten til å forestille seg sitt eget liv i boligen. Rydd opp i rommene, fjern unødvendig rot og organiser møbler på en måte som skaper en åpen og innbydende atmosfære.

3. Grundig rengjøring

En skinnende ren bolig gir et inntrykk av at den er godt vedlikeholdt. Fokuser spesielt på kjøkkenet og badene, som er viktige områder for mange kjøpere. Frisk opp malingen der det er nødvendig, og sørg for at boligen lukter rent og friskt.

4. Vedlikehold og småreparasjoner

Gå gjennom boligen for å identifisere eventuelle småreparasjoner som må gjøres. Dette kan inkludere utskifting av ødelagte fliser, reparasjon av dryppende kraner eller justering av dører. Ettersett vedlikehold kan gi et inntrykk av at boligen er godt ivaretatt.

5. Fokuser på belysning

God belysning kan åpne opp rommene og gi en følelse av romslighet. Åpne gardinene for å slippe inn naturlig lys og sørg for at alle lyspærer fungerer optimalt.

Lyst og luftig kjøkken
Riktig belysning kan få rom til å virke større og mer romslig. Foto: Attentus Eiendomsmegling

Les også: Se alle boligene som ble solgt av Attentus i april

Ved å følge disse rådene, vil boligen din stå i best mulig lys under visningen, og du øker sjansene for å tiltrekke deg en kjøper som setter pris på verdien av ditt hjem.

Skal du selge din bolig, og ønsker tips og råd fra en av de dyktige eiendomsmeglerne i Attentus? Se oversikt over våre avdelinger i Askim, Ås, Kolbotn og Ski her, og ta kontakt med oss for en boligprat.

Ønsker du en verdivurdering?

Ønsker du en verdivurdering av din bolig? Bruk skjemaet under, så vil du bli kontaktet av en av våre meglere.

Har du lest?