Artikler

Nå har boligmarkedet snudd: – Tett på en revolusjon fra hvordan markedet var i fjor høst

09. april 2024

Frittliggende enebolig i landskap

Tallene for første kvartal viser at antall solgte boliger har økt med 21 prosent, og eiendomsmeglerne er svært positive til den kommende sesongen.

– Vi merket en endring allerede i januar. Januar og første kvartal i 2024 har generelt vært gode måneder sammenlignet med tidligere år, forteller Anders Borgen, eiendomsmegler og daglig leder ved Attentus-kontoret i Ski.

Antall solgte boliger ved Attentus sine kontorer i Ski, Askim, Ås og Kolbotn i siste kvartal i 2023 var på totalt 62, mens tallet for første kvartal i år ligger på 75 – en økning på 21 prosent.

Anders Borgen

Eiendomsmegler MNEF, partner

– Nå er volumet høyt – det vil si at det selges langt flere boliger, og vi merker at det er mye større trafikk på visningene også. Samtidig er det en annen gnist i øynene til interessentene, forklarer eiendomsmegleren.

Hva tror du er årsaken til den store endringen i markedet?

– Jeg tror den største årsaken er at vi har nådd rentetoppen. Det er også signalet fra Norges Bank. Eventuelle renteendringer vil være at det justeres nedover. En annen faktor er folket ser at rentenivået slik det er nå, også er noe de klarer å håndtere, sier han.

Les også: Dette er boligene som ble solgt i mars

Funkishus i nabolag
OPTIMISTISKE: Eiendomsmeglerne i Attentus ser en positiv utvikling i alle sine områder i Nordre Follo og Indre Østfold. Foto: Attentus

– Tror på desto bedre utvikling mot sommeren

Attentus Eiendomsmegling ser en positiv utvikling i alle sine områder i Nordre Follo og Indre Østfold, og det er spesielt stor etterspørsel etter standard familieboliger – både rekkehus og eneboliger.

– Det er foreløpig ikke helt det samme trykket på nybygg, men det er en endring her også. En del av prosjektene som har stått stille en stund, har nå begynt å tikke og gå igjen, og boligene har begynt å selge igjen, forklarer Borgen.

– Vi mener at kjøp av nybygg med ferdigstillelse om ett til tre år vil vise seg å være svært lønnsomt. Det har vært lav igangsettelse av nybygg over lang tid, som gir få ferdigstilte boliger fremover. Få boliger i markedet gir vanligvis press på prisene.

Nå blir det spennende å se hvordan markedet utvikler seg mot sommeren – best kjent som høysesongen.

– Tiden vi kommer inn i nå vil bli desto mer spennende, og jeg tror markedet kommer til å bli enda bedre frem mot sommeren, forklarer Kjell Ove Loeshagen, eiendomsmegler og daglig leder ved Attentus Eiendomsmegling på Kolbotn.

Kjell Ove Loeshagen

Eiendomsmegler MNEF, partner

– Det er flere nye boliger som skal legges ut for salg og vi har tro på at mottakelsen kommer til å være veldig positiv. Etter siste rentemøte er det hintet om en rentenedgang allerede i september, og denne typen signaler gjør at folk blir mer positive.

Les også: Slik kan uteområdene øke boligens verdi

Ønsker du en verdivurdering?

Ønsker du en verdivurdering av din bolig? Bruk skjemaet under, så vil du bli kontaktet av en av våre meglere.

Har du lest?