Artikler

For det gode nærmiljøet – slik bistår Attentus lokale utbyggere

21. august 2023

To eiendomsmeglere som studerer tegninger på et nytt boligbygg. Foto.

– Vi er kjent for å fullføre prosjektene og stå løpet ut. Vårt mål er å gjøre boligprosjektene så attraktive som mulig – for utbygger, tettstedet og befolkningen, sier Anders Borgen, eiendomsmegler og daglig leder ved Attentus i Ski.

Attentus Eiendomsmegling har mer enn 20 års erfaring med nye boliger og nybygg (nye boliger til salgs). Vi kjenner prosessene ut og inn og har gjennom årene passert mer enn 2000 solgte nye boliger i våre områder i Indre Østfold og Follo.

– Hvem som helst kan stå på salgsstart og selge 30-50 prosent av boligene i et nytt boligprosjekt. Det handler imidlertid om å stå løpet ut – helt til den siste enheten er solgt, forteller Anders Borgen, eiendomsmegler og daglig leder ved Attentus i Ski.

Og her har Attentus en solid merittliste.

– Vi er kjent for å fullføre prosjektene og stå løpet ut. For en utbygger er det salget av de siste enhetene som står for hele fortjenesten, og det er derfor helt avgjørende for hele byggeprosjektet, forklarer Borgen.

Les også: Eiendomsmeglernes beste råd når du skal selge bolig

Til siste enhet er solgt

Attentus er ved flere tilfeller blitt kontaktet av utbyggere som ønsker hjelp til å fullføre salget av de siste enhetene i et boligprosjekt, og kan vise til gode resultater.

Et av Veidekke sine boligprosjekter i Follo hadde stoppet opp lenge før alle enhetene på første byggetrinn var solgt. Til tross for planer om et nytt byggetrinn og byggestart like rundt hjørnet, måtte alt settes på vent.

– Vi tok over oppdraget og solgte de de nødvendige leilighetene for å kunne lansere det neste byggetrinnet i prosjektet i løpet av to uker, sier Borgen.

Hemmeligheten? Fullt fokus.

– Hos oss er nybygg alltid i fokus, og vi har dedikerte eiendomsmeglere som jobber med salg av nye boliger og kun det. Det krever erfaring, kunnskap og drivkraft å selge en bolig som foreløpig kun eksisterer på papiret, og da må du ha fullt fokus.

Borgen har selv en mastergrad fra NTNU i eiendomsutvikling, og kjenner både prosesser, formaliteter og lovverket til fingerspissene. Han kan fortelle at det gjelder å holde trykket oppe, også når fyrverkeriet er over og pressen har dratt hjem, og selv om det tar tid.

– Vi har gjort dette mange ganger, og gir oss aldri. Det handler kun om å finne riktig målgruppe.

Les også: Eiendomsmeglerne deler sine beste tips ved kjøp av bolig

Kjenner det lokale markedet og målgruppene

Med spisskompetanse og over 20 års erfaring med nybygg, samt den lokale forankringen til Attentus, kan eiendomsmeglerfirmaet tilføre en utbygger og nye byggeprosjekter et nødvendig og viktig markedsperspektiv.

– Vi blir ofte kontaktet allerede ved reguleringsstadiet eller før prosjektutvikling for å bistå med vår innsikt og kunnskap om til det lokale markedet og målgruppene, sier Borgen.

Kunnskap som gir grunnlag for sammensetningen av boliger og eventuelt antall eneboliger, rekkehus og leiligheter, størrelser på boligene og planløsninger.

– Vårt mål er å gjøre boligprosjektene så attraktive som mulig – for tettstedet og nærmiljøet, men også for utbygger. Med et lokalt markedsperspektiv i verktøykassen fra start kan du som utbygger potensielt få bedre priser på boligene eller få solgt de raskere, sier eksperten.

Et fantastisk boligprosjekt med massevis av gode kvaliteter, er tross alt ikke verdt like mye hvis du bommer på markedet.

– Hvis utbygger og/eller arkitekten ikke kjenner området og planlegger for leiligheter som er for store leiligheter eller boliger som har for få soverom, er det en risiko for at prosjektet ikke er salgbart.

– Vi har lang erfaring og kjenner til typiske fallgruver i våre områder, og kan bistå med viktig kunnskap og erfaring inn prosjektet fra begynnelsen, avslutter Borgen.

Planlegger du et byggeprosjekt i Indre Østfold eller Follo og ønsker å vite mer? Ta kontakt for en uformell prat med Anders i dag.

Anders Borgen

Eiendomsmegler MNEF, partner

Lurer du på noe? Ta kontakt med en av eiendomsmeglerne i Attentus Eiendomsmegling i dag for en uforpliktende prat og gode råd.

Ønsker du en verdivurdering?

Ønsker du en verdivurdering av din bolig? Bruk skjemaet under, så vil du bli kontaktet av en av våre meglere.

Har du lest?